Svet-Stranek.cz
rebecka.svet-stranek.cz
Knírač a havanský psík

Porod vrh A:rebecka.svet-stranek.cz

Porod vrh A

18.3.2010
29.1. 2010 jsem našla první flíček krve a tak snad Rebečka začala konečně hárat.

1.2. 2010 jsem zavolala ženichovi a doufáme, že krytí proběhne v klidu.

15.2. 2010 byla Rebeka nakryta.
17.2. 2010 ještě Pedro Rebečku překryl.
18.4.-19.4. 2010 Rebečka porodila devět krásných štěňátek. Nejdřív doma šest kousků, čtyři holčičky a dva chlapečky,na veterině po půlnoci ještě tři, dva chlapečky a jednu holčičku. Nevycházely placenty a Rebča tlačila, tak jsme radši jeli za paní doktorkou. Asi po deseti hodinách po porodu nás opustil jeden pejsek a Rebečce se udělalo moc špatně, skončila na operaci s torzí žaludku. Málem jí to stálo život. Chtěla bych poděkovat veterinářům z Mělníka, manželům Maradovým, který se o Rebeku vzorně postarali a zachránili jí život DĚKUJI !!!!! Byli jsme moc zoufalí a tak jsem nemohla ani na stránky a hlavně jsem musela kojit miminka. Když se Rebečka vrátila dali jsme k ní jedno štěňátko, paní doktorka říkala, že štěně možná obětujeme a taky se tak stalo. Mohlo mně to srdce utrhnout v noci ve tři ráno odešla, Rebečka jí hledala přestala žrát a zase byl problém. Po dlouhé procházce s páníčkem se vrátila a jako když zapomněla, začala se hned starat o ostatní, vyžrala misku. Začala pomaloučku štěňátka kojit a my jí s babičkou a dcerou pomáhaly a to děláme stále, má chudinka málo mléka. Prckové rostou, Agátka a Atos se už pomaloučku staví na zadní, je to moc legrační, Aiminka Baruška je s Angem největší a ty ostatní jsou taky moc šikovní. Nejmenší je Ariska Bona, která byla největší po porodu a dlouho se držela na prvním místě, ale je to slečna s růžovým obojkem a je moc roztomilá a šikovná.
6.5. 2010 Ještě krmíme z flašek, Rebečka se snaží kojit a od zítřka začínáme dokrmovat kašičkou. Už se všechna štěňátka postavila na nožičky, ale moc to ještě nejde. Agátka se prochází jediná po bedně jako velký pejsek, je moc šikovná. Doufám, že zítra už budou běhat všichni.
9.5. 2010 Začínají olizovat prsty a taky si líznou do mističky, ale není to nic moc. Rádi strkají do misky nožičky místo čumáčku. Už skoro běhají všichni. Některým to jde líp a některým hůř, ale jsou šikovní,
11.5. 2010 Dopoledne jsme byli na vytažení stehů z ocásků a pan a paní doktorka ostříhala všem hafíkům drápky, aby nebyla maminka a panička moc poškrabaný, Ariska má už první zoubek, taky dneska byl první den bez kojeneckých flašek, museli pít a jíst z mističek, všichni to docela zvládli jenom Amynka nechtěla, nechala se přemlouvat a nakonec taky mističky vylízala. Maminka jim s kašičkou a tvarůžkem pomáhá a potom je ještě dokrmuje.
13.5.2010 Dnes jsme štěňátka podruhé odčervovali.
22.5.2010 Byla štěňátka prvně na travičce a za Agátkou přijela návštěva noví páníčci. Příští týden nás navštíví noví páníčci našich prcků.
27.5.2010 Štěňátka se už mezi sebou perou, mamina si s nimi hraje, dnes jsem jim půjčila jejího pískacího pejska, kterého měla jako štěně a moc jsem neuspěla sebrala jim ho a nechtěla půjčit. Musela jsem pejska uklidit a dát jim jinou hračku, kterou mají po tetě Tesince to je Honzíková RR. Mají už plný výběh balónků a plyšáků. Dokáží si už krásně hrát, začínají se taky připravovat na obrany, tahají se o hadry, baští namočené granulky s masíčkem, tvarůžek s domácími vajíčky a medem, psí kašičku a psí mlíčko s piškotkami. Mají se moc dobře a také je jezdí navštěvovat budoucí páníčci.
31.6.2010 Dneska byl den samé bolesti. Ráno pejskové vstali napapali se a jeli jsme na veterinu kde pejsky oočkovali. Pejskové pozvraceli přepravky a Arči byl u babičky na klíně a tak pozvracel podlahu naveterině a při cestě domů hezky vohodil babičku a ruční brzdu. Když jsme se vrátili přijela poradkyně chovu prohlídla kluky a holky vyplnila přihlášku a šla na tetování. Jsme oočkovaní a otetovaní už jsme skoro velký psy.
9.6.2010 půlí se nám poslední týden kdy jsou u nás naši miláčkové. Je to už osmý týden co se narodili. Jsou moc šikovní, ale je to demoliční komando. Už začínají hryzat porodní bednu a venku boudu. Jinak okusují hlavně maminku a paničku. Dneska se na štěňátka přijela podívat panička od tatínka štěňat Pedra a byla z nich nadšena.
18.6.2010 Od pondělka postupně odcházeli naši miláčkové do světa. Bylo to pro mně moc smutný, Rebečka to snášela docela dobře vždycky když odešli byla taková smutná a mazlivá. Koukala do výběhu jako když je počítá a pak si k nim vlezla a hrála si s nimi. Dneska odešel Arčík a Agátka skoro najednou. Ještě je u nás Aimi Baruška a náš Ange. Tak pořád je ještě veselo.

27.6.2010 Dneska byl první den jenom s Angem, Aimi Barunka je už u nových páníčků.